Info Slim Diet II – Testimoni Sd2

Info Slim Diet II – Testimoni Sd2

PRODUK PELANGSINGAN BADAN TERKENAL DI NEW ZEALAND KINI DI MALAYSIA !

Hasil dari kejayaan dan sambutan yang luar biasa dari produk kolostrum Alphalipid Lifeline,
langkah seterusnya NZ NEW IMAGE telah memperkenalkan satu lagi produk baru yang BAKAL MENGGEGARKAN pasaran Malaysia.

  1. Memegang Rekod Dunia dengan penurunan berat badan 64 kg dalam masa 1 bulan
  2. Melangsingkan badan secara sihat & semulajadi dengan program yang ringkas & mudah
  3. Sihat dengan zat-zat pemakanan yang seimbang
  4. Kadar penurunan berat yang seimbang & sekata, tiada masalah kulit kendur & berkedut
  5. Masalah kesihatan yang dialami bertambah baik tanpa disedari

Nak kurus tanpa perlu berlapar?

Bunyinya seperti anda tak percaya tapi itulah hakikatnya apabila anda mengikuti program diet secara sihat bersama Slim Diet 11 (SD2).

Slim Diet 11 adalah produk pelangsingan badan yang terkenal di New Zealand dan kini baru dipasarkan di Malaysia.

Program yang berdasarkan kepada penyimpanan protein dan diet ketogenik ini adalah hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University( Dr.George Cahill and Dr. George Blackburn).

Kelebihan menjalani program Slim Diet 11:

  • Ianya adalah selamat kerana ia berasaskan protein soya dan zat-zat pemakanan yang seimbang.



  • Tidak mengandungi segala jenis dadah yang berbahaya dan ianya adalah produk di bawah kajian pakar-pakar perubatan.

Ianya adalah berkesan. Kita merasa kenyang walaupun proses penurunan berat badan masih berterusan.Ia juga tidak menimbulkan kesan kulit kendur dan berkedut selepas penurunan.Penurunan purata 1 minggu adalah 3 kg jika setia pada program tanpa perlu berlapar.

Program SD2 juga adalah lebih menjimatkan jika dibandingkan dengan program-program yang lain yang berasaskan latihan fizikal dan kawalan kalori. Maksudnya disini adalah kos perkg bagi penurunan berat badan adalah lebih murah.

SD2 juga menyebabkan proses nyahtoksik dan pembersihan sistem badan secara semulajadi.Tidak perlu ubat tambahan untuk proses ini. Cukup dengan meminum air yang banyak.

Yang penting sekali, kita boleh mencapai penurunan berat badan yang maksimum dalam masa yang singkat dan kemungkinan penambahan balik berat badan atau ‘yo-yo effect’ dapat dikurangkan.

Prinsipnya menghampiri pengurangan berat badan secara semulajadi dan ianya terbukti berkesan dan selamat.SLIM DIET II membekalkan kesemua zat pemakanan yang seimbang seperti protin berkualiti tinggi, pelbagai vitamin,galian mineral dan asid lemak dalam jumlah keperluan seimbang. Ianya juga telah diperkayakan dengan protin (protin soya isolat).Masalah kesihatan yang sedang dialami juga bertambah baik tanpa anda sedari seperti darah tinggi, sakit jantung,masalah berkaitan pernafasan dan obesiti. Insya-Allah…Ianya tidak menyebabkan:

  1. Rasa lapar yang menyeksakan. Hanya makan makanan anda seperti biasa 3 kali sehari.
  2. Ianya tiada kesan sampingan dan rasa tidak selesa yang kerap berlaku dalam program penurunan berat biasa yang lain.
  • Pengurangan berat badan melalui SLIM DIET II adalah mudah, selamat dan berkesan.
  • Pengurangan berat badan adalah PASTI manakala rasa lapar dapat dihindari.
  • Paling penting ialah kemungkinan penambahan balik berat yang dikurangkan adalah sangat rendah.

Adakah SDII program diet yang berprotien tinggi dan ia akan menyebabkan sakit buah pinggang dan masalah liver ?

Satu lagi soalan yang sangat popular yang saya selalu ditanya adalah apabila orang ramai mengatakan bahawa cara diet yang memakan rendah karbohidrat ini adalah tidak sihat kerana ia akan merosakkan hati dan buah pinggang.
Kadangkala soalan ini datang dari mereka yang terlibat didalam industri kesihatan itu sendiri.
Saya sangat tertarik kerana apabila mereka bertanya soalan seperti ini akan tetapi kenapa pula mereka tidak bertanya budaya cara memakan karbohidrat berlebihan selama bertahun-tahun itu adakah satu cara pemakanan yang sihat atau tidak ?
Adakah mereka faham bahawa kerana terlampau memakan karbohidrat berlebihan selama bertahun-tahun itu menyebabkan gula berlebihan didalam darah mereka serta badan sentiasa mengumpulkan lemak yang mengakibatkan risiko penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan stroke ?
Adakah cara memakan karbohidrat berlebihan itu lebih baik dari cara kita berdiet untuk mengurangkan memakan karbohidrat buat sementara waktu fasa berdiet sahaja ?
Jika anda faham permasalahan ini dengan betul maka anda senyum sahajalah kepada doktor anda yang tidak faham itu.

Perkara pertama yang perlu kita faham bahawa cara program diet SD2 bukanlah cara pemakanan berprotien tinggi tetapi terma yang lebih tepat adalah pemakanan yang rendah karbohidrat.

Kedua-dua ini mempunyai makna yang jauh berbeza. Kita kena faham bahawa kita mengurangkan pemakanan berkarbohidrat berlebihan ini hanyalah dalam waktu tempoh yang singkat dalam fasa berdiet sahaja.

Namun begitu kita masih mengambil karbohidrat sehingga had yang dibolehkan, memakan protien secukupnya seperti yang disarankan pakar pemakanan, memakan sayuran, memakan asid lemak yang baik serta meminum air yang cukup.

Apabila kita sudah mendapat berat yang kita idamkan maka kita boleh merubah kembali cara pemakanan yang mengambil lebih sedikit karbohidrat tetapi tidak lagi kembali pada cara pemakanan yang lama dengan mengambil karbohidrat secara berlebihan.

Pada tahap ini anda kena faham bagaimana cara pemakanan fasa mengekalkan berat badan.

Perkara yang kedua yang perlu kita faham bahawa cara pemakanan diet SD2 ini bukanlah apa yang mereka katakan memakan makanan protien yang tinggi.

Yang paling tepat adalah kita memakan makanan yang rendah karbohidrat tetapi protien yang kita ambil tidaklah berlebihan.

Adakah anda tahu bahawa seorang lelaki yang berumur 25 tahun keatas perlu memakan sekurang-kurangnya 63 gram protien sehari dan perempuan yang berumur 25 tahun keatas perlu memakan 50 gram protien sehari sebagai keperluan protien yang cukup untuk kehidupan harian.

Source: Food and Nutrition Board, National Research Council, National Academy of Sciences, 10th ed 1989, National Academy.Press: Washington, DC.

Apabila kita memakan SD2 sebanyak 2 skup 4 kali sehari maka kita mengambil lebih kurang 41.2 gram protien sehari.

Yang selebihnya protien dari makanan dan ini tidaklah berlebihan juga.

Adakah ini yang dikatakan cara makanan berprotien tinggi ?

Anda boleh beri senyuman yang kedua kepada doktor anda tadi.

Setakat ini , masih tidak ada kajian yang kukuh menunjukkan bahawa cara pemakanan sebegini mendatangkan masalah kepada buah pinggang dan liver kepada orang-orang yang sihat.

Beberapa kajian yang telah saya jumpa yang telah dibuat oleh Atkins menyatakan bahawa tidak ada sebarang kesan yang tidak baik berlaku kepada mereka-mereka yang terlibat didalam kajian pemakanan terkawal rendah karbohidrat samada jangka pendek atau tempoh jangka panjang.

Namun begitu, individu yang telah memang mengalami masalah buah pinggang yang teruk dan terpaksa mengawal setiap pemakanan mereka termasuk juga mengawal meminum air, maka cara diet sebegini memanglah tidak sesuai untuk mereka.

Sekiranya anda sakit, maka langkah yang baik adalah pulihkan sakit anda dahulu kemudian barulah berdiet.

Ambillah kolostrum Alphalipid atau herba Cordyceps jika anda ingin membaikpulih atau menguatkan buah pinggang anda.

Sekiranya anda mempunyai masalah “sluggish atau heaty” liver maka cubalah herba Dandelion dan ambillah herba Milk Thistle jika anda ada masalah “toxic” liver sebagai sumplement tambahan.

Adakah anda sebenarnya memakan protien yang cukup ?
http://www.myhealthportal.net

sumber: Kamarul Nordin _ facebook

PERATURAN PEMAKANAN BAGI PENGAMAL PROGRAM DIET SEIMBANG SD2

 Adakah anda bersedia untuk melakukan diet SD2 ?
Berikut adalah peraturan-peraturannya dan ingatlah peraturan-peraturan ini seolah-olah nyawa anda tergantung kepadanya.
Apabila anda bermula dengan diet SD2, lakukan dengan bersungguh-sungguh dalam 2 minggu pertama setiap peraturan-peraturan yang telah dinyatakan untuk berjaya.
Lakukanlah dengan sepenuh hati dan jiwa setiap peraturan-peraturan tersebut sebelum anda melakukan versi peraturan anda sendiri.

1. JANGAN MENINGGALKAN WAKTU MAKAN.( DO NOT SKIP MEALS)
Makan 3 kali sehari dgn saiz sedarhana atau 4 atau 5 kali dengan size yang kecil.

2. JANGAN TIDAK MAKAN MELEBIHI 6 JAM PADA WAKTU KITA JAGA.( DO NOT GO MORE THAN SIX WAKING HOURS WITHOUT EATING)
Setengah org perlu mengambil snek setiap 4 jam.

3. MAKAN PROTIEN YANG CUKUP. (EAT ENOUGH PROTIEN)
makan protien dalam bentuk lauk-lauk seperti ikan, daging, telur, ayam, itik dan seumpanya dan makanlah sehingga anda kenyang dgn selesa dan bukan terlalu kenyang.

4. JANGAN MAKAN MELEBIHI 35 GRAMS KARBOHIDRAT SETIAP HARI. (EAT NO MORE THAN 35 GRAMS A DAY OF NET CARBS)

Setengahnya berpendapat mengatakan tidak boleh melebihi 20 gram karbohidrat setiap hari.

Sebenarnya 35 grams karbohidrat itu datang dari kabohidrat yang ada didalam sayuran hijau yang kita makan.

Kita juga mungkin boleh makan produk yang rendah kuantiti karbohidrat atau karbohidrat tersembunyi asalkan tidak melebihi had 35 gram karbohidrat setiap hari.

5. JANGAN MAKAN APA-APA JENIS BUAH-BUAHAN, ROTI, PASTA, BIJIRIN, SAYURAN BERKANJI, KEKACANG ATAU APA-APA MAKANANYANG DIPERBUAT DARI TEPUNG DAN GULA KETIKA BERDIET. (EAT ABSOLUTELY NO FRUIT, BREAD, PASTA, GRAINS, STARCHY VEGETABLES, LEGUMES OR ANYTHING MADE WITH FLOUR OR SUGAR DURING THE WIEGHT LOSS PROGRAM)

6. MINUM SEKURANG-KURANGYA 2LITER AIR KOSONG SETIAP HARI
(Drink at least 2 litre of water everyday)

7. Hindari minuman berkafein seperti cofee, tea dan minuman ringan dan bergas.
(Avoid caffeine in the form of coffee, tea and soft drinks)

Meminum kafein akan menyebabkan kandungan gula didalam darah yang tidak stabil dan akan membuat anda ketagih gula.

8. Kira setiap paket pemanis tiruan sebagai 1 gram net karbohidrat.
(Count each packet of artificial sweetener as 1 gram of net carbs)

Gunakanlah sucralose (splenda), saccharin (sweet ‘n low) atau acesulfame-k (sweet one) sebagai pemanis makanan sekiranya perlu.

9. Apabila anda makan diluar, maka berhati-hatilah dengan karbohidrat yang tersembunyi.
(When you eat out, watch for hidden carbs)

Tepung gandum, tepung jagung dan gula adalah intipati didalam kuah (gravies), sos dan dressings.

10. Jangan menyangka semua makanan mempunyai karbohidrat yang rendah.
(Dont assume any food is low in carbohydrate)

CADANGAN PEMAKANAN UTK PENGAMAL PROGRAM SD2

 Sarapan
1. Telor -Mata Kerbau, Omelet (campur sausage, bawang, capsicum, tomato) rebus
2. Sausage – Rebus, Grill, Slice kecil dan goreng
3. Burger daging
4. Ayam kukus dengan spices
5. Fish finger/fillet ( cari yang chunky kurang tepong)Makan Tengah hari
1. Ayam , daging, Ikan, makanan laut, tauhu , tempe, telor itik dan sayur dalam apa juga cara masakan2. Yong tau fu tanpa kuey teow – kurangkan gravyMakan Malam
1. Soup/tomyam ayam, daging, tulang, makanan laut dengan sayur
2. Sama dengan makan tengah hariSnek
1. Kacang tanah ( tak terlalu banyak)
2. Kacang soya (boleh didapati di snek seksyen mana-mana supermarket.
3. Tempe/ikan bilis goreng dengan sedikit bawang dan chili potong(Kalau makan diluar ambil saja lauk pauk dan sayur, grill chicken, ikan bakar, lamb/chicken chop)*Kebanyakan chili sauce ada kandungan gula yang tinggi
*Gravy untuk lamb/chicken chop dan yong tau fu tinggi kandungan kanji
*buah-buahan jgn mkn lg sbb akan bertukar jd gula..

SD2 mendapat kelulusan KKM

Ok disebabkan masih ada pengguna or bakal pengguna yang masih ragu2..disini ada sedikit info adakah Slim Diet II Diluluskan KKM?
Ya…SDII ada kelulusan KKM.. barang import dari negara luar, sudah tentu kena dapatkan kelulusan KKM… Produk ini sudah masuk singapore, australia, hongkong, japan, taiwan, dan byk negara. Singapore adalah negara mempunyai peraturan terketat didunia…. Jika singapore sudah masuk sudah tentu KKM meluluskan..SDII berkonsepkan Protein Sparing Modified Fast adalah suatu konsep selamat yang telah dibangunkan oleh dua doktor di Harvard Medical School melalui kajian yang terperinci oleh Dr George Cahill dan Dr George Blackburn.New Image mempunyai Kawalan Kualiti Yang Ketat iaitu Liabiliti Insuran Produk NZ$20juta (RM47juta) sekiranya memudaratkan penggunanya..SDII juga terjual seluruh dunia selama 21 tahun lamanya.
SDII bukan barang seludup.. New image adalah sykt berdaftar.. brg import yg memasuki malaysia.. mesti mndpt kelulusan dr badan-badan tertentu.. Malaysia juga ada peraturan.. Tak pasal2 lesen sykt akan di tarik balik kalau tak cukup syarat… tapi di tin SDII mmg takde cop KKM.. sebab dikilangkan di new zealand.. dibungkus disana.. senang cite fully imported… nak tengok certificated KKM leh datang ke HQ New Image International di North Point Mid Valley…SDII adalah makanan tambahan berbentuk susu soya… cuba lihat di tin susu Anlene? mereka juga tiada logo KKM.. sama seperti SDII.. ia bukan ubat.. jikalau ubat memang harus mempunyai logo KKM…
 TESTIMONI SLIM DIET 11 ( SD2 ) :

Puan Kartini Hasan

Puan Kartini Hasan Turun 30kg

“sape dok area klang mesit tahu Klinik Shujakan.. 3 hari lepas dia order susu alpha lipid untuk ibunya…dia yakin kerana perubahan yang amat ketare pada diri dan kesihatan aku!!! Sejak aku minum susu itu, hampir 3 bulan aku tak ke klinik, kalau tidak 1 bulan 2-3 kali gerenti ke klinik. Tiap bulan pasti ambil ubat kencing manis dan darah tinggi..”
“paling terkejut bila doktor tengok aku dah slim (dulu berat 93kg, sekarang 63kg).. memang terkejut dia.. tak berhenti dia kata o.mg.!!! o.m.g.o.m.g…. tak yah crita banyak, aku terus story produk sd2[diet] dan alpha lipid kat doktor…macam aku pulak yang jadi doktor dan dia pesakit!!! Moga tuhan bukakn hati mereka di luar sana utk percaya bagusnye produk ini…aminnnn….”

…………………………………………………..

Puan Sue

Puan Sue turun 20kg – 7 Minggu

Puan Sue, dulu berat 68kg.. dalam masa 7 minggu sahaja dapat turunkan berat badan sebanyak 20kg.. sekarang berat maintain 48kg.. best kan?? walaupun beliau dah berhenti minum slim diet 2 selama 6 bulan.. berat masih lagih 48kg hingga sekarang.. tapi beliau amalkan cara pemakanan yang sihat seperti masa berdiet dgn sd2..

Anda boleh bandingkan gambar sebelum dan selepas.. kalau sebelum tuh, macam makcik-makcik kan?? nampak berumur sangat.. tapi bila dah kurus, yang pasti nampak lagi muda, dan macam anak dara gitu.. pheweettt!!…

…………………………………………………..

Iza Irdina


Iza Irdina  turun 12 kg – 6 Minggu

“Mak ai…Gemukkan saya sebelum ni??Sampai adik beradik kata saya gemuk sgt..Dulu berat saya hampir 80kg,pastu diet sendiri 6 bulan dapat lah turun 2 kilo..last bulan 6 ni saya di suruh cuba oleh nurse Syarifah dalilah SD2.Amik gak 1 tin SD2. Mula2 jual mahal sebab dah mcm2 produk guna yg terkenal pun tak berhasil…Lastly tak sampai 3 hari lepas minum SD2 timbang punya timbang terkejut dpt turun 3 kilo..Trus Oder 3 tin untuk sebulan..Alhamdulilah berhasil juga turun berat badan 12 kilo dalam masa 1 bulan stgh”

…………………………………………………..

Puan Siti Hajar

Puan Siti Hajar turun 12kg – 6 Minggu

Puan Siti Hajar yang berjaya turunkan berat badannya sebanyak 12kg dalam masa 6 minggu sahaja… memang tak percaya.. tapi itulah hakikat dan itulah juga ajaibnya PRODUK SLIM DIET II yang dapat turunkan berat badan tanpa berlapar… harga pun kira paling murah berbanding dengan produk-produk lain di pasaran… 

…………………………………………………..

Maz

Maz Turun 21 kg – 2 Bulan!

 Saya sendiri telah berjaya menurunkan berat badan sehingga 21 kg dalam masa 2 bulan.. Berat dulu 96kg… PALING PENTING..berat badan tak naik walaupun dah stop mengambil SD2 selama 9bulan…Saya kini mengambil ALPHALIPID LIFELINE untuk kesihatan & maintain kan berat badan… So siapa-siapa yg masih lagi tercari-cari produk pelansingan yang betul-betul berkesan dan tanpa kesan sampingan, Slim Diet 2 adalah jawapannya!!!

…………………………………………………..

Hazura Hashim

Hazura Hashim- Sebelum ni susah nak kurus- tapi tidak lagi dengan SDII

Masalah yang paling saya benci ialah susah untuk turunkan berat badan. Sudah 10 tahun saya menderita untuk kurus dan cantik seperti masa remaja dulu. Badan saya cepat dan senang gemuk tetapi nak turunkan berat 1kg dalam sebulan pun memang amat sukar sekali. Saya telah mencuba berbagai jenis
 produk untuk kurus. Yang terpaksa telan sampai nak muntah pun ada.. yang minum produk dia dan terpaksa berlapar pun ada, sampai saya kena gastrik.. ubat tahan selera makan pun ada, memang boleh turun berat kerana tak makan, tapi bila berhenti berat saya bertambah lagi banyak… dan juga telah mengikuti program di slimming center yang terpaksa saya bayar hampir berpuluh-puluh ribu semata-mata nak kurus.. tapi saya kecewa…

Selepas mencuba produk SLIM DIET II, saya dapat menurunkan berat badan sebanyak 8kg dalam masa 3 bulan, dan walaupun berat saya dah tak turun lagi sekarang, tapi saiz badan saya mengecil dari hari ke sehari.. sekarang saya boleh tersenyum kerana sudah dapat memakai baju saya yang telah saya simpan selama 10 tahun yang dulu… Produk SLIM DIET II adalah produk untuk menurunkan berat badan paling murah, paling berkesan dan selamat… CUBALAH ANDA PASTI TAK AKAN RUGI.. dan anda lihat sendiri perubahan badan anda… insya-Allah

…………………………………………………..

PUAN SALINA DARI PUTRAJAYA

Turun 26 kg

Puan Salina dari Putrajaya, penurunan 26kg dalam masa 8 minggu. Tanpa berlapar, tanpa meninggalkan sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam. Menunya ayam, daging, ikan, telur, sayur, seafood dan lain2. Senangkan? Hanya dengan produk SD2, anda boleh mendapat berat ideal anda macam ini tanpa menyeksa diri BERLAPAR!

…………………………………………………..

N.Salina hanya 2 bulan mengambil SDII,lihat perbezaannya.

Dari 130kg turun sehingga 92kg hanya dlm tempoh2 bulan.

…………………………………………………..

Testimoni Mazlina MOHD Nazir- 2 tin Sd2 turun 10 Kg

Mazlina MOHD Nazir
Sy nie mmg jenis yg sangat susah nak turun berat badan, 3 tahun aktif dengan kokurikulum masa blajer kt universiti xder pengurangan berat badan langsung. Dalam seminggu, 2-3 kali sy akan pegi swimming or jogging berat badan still maintain jer 70 kg.. Bila dah keje berat badan naik 80kg.. Makin Overweight la makna nyer.. Pakcik sy yg memberi cadangan utk minum SDII, sbelum kawen aritu sy ambik SDII ni gak. Abis 2 tin, berat badan turun sebyk 10kg.. MEmang terbukti BERKESAN.. Yang penting kurangkan pengambilan karbohidrat, lebihkan pemgambilan PROTEIN..INSYAALLAH memang ketara kesan nyer

…………………………………………………..

Kak nani

Sd2…cayalah kak nani…akhirnya berjaya kurangkan berat badan wpun breakfast

with nasi lemak,bergedil, roti boy n nescafe :

…………………………………………………..

En Ahmad Sabri

Artikel keluaran mingguan wanita berkenaan kisah Encik Ahmad Sabri sudi yang menggunakan produk SD11

dan menjadikan kareer ini sebagai punca pendapatan.

…………………………………………………..

Encik Kamarul Nordin

“Kamarul bermula makan SD11 ketika beratnya 92 kg. Mengalami berat badan berlebihan, sakit lutut dan pinggang 40, menyebabkan beliau berusaha menurunkan berat badan.

Setelah memakan SD11 selama 6 minggu beratnya turun sebanyak 12kg, tidak lagi mengalami sakit lutut dan saiz pinggang pun sudah turun ke 35.  Dulu baju saiz XL dan sekarang boleh ganti baju dengan anak dengan memakai saiz M. SD2 memang berkesan kerana ia juga menyebabkan kulit lebih tegang, warna kulit lebih cantik dan tampak lebih muda. Secara tidak langsung, Kamarul juga sekarang memberi khidmat nasihat dan membantu ramai orang menurunkan berat badan dan mencapai kepuasan apabila ramai menjadi sihat dan berjaya.”

…………………………………………………..

Puan Nor

Wajah bulat SEBELUM SLIMDIET11        Wajah Lebih Kurus selepas SLIMDIET11

Semasa saya muda, saya sebenarnya tidaklah gemuk malah mempunyai berat badan yang ideal. Namun setelah mempunyai anak dan mengamalkan cara pemakanan yang kurang  sihat, makanan berlemak, berkalori tinggi, makanan yang manis, tidak bersenam langsung, akhirnya berat badan saya naik begitu banyak sekali.

Namun apabila saya tersedar dan ingin berubah,  menurunkan berat badan adalah amat sukar sekali.  Saya telah mencuba pelbagai krim pelangsing, ubat kurus daripada doktor, meminum jus pelangsing, berjalan kaki, berlapar untuk menurunkan berat badan namun semunya tidak berhasil seperti yang diharapkan malah kebanyakan langsung tidak turun walaupun satu kilo.

Akhirnya saya bertemu dengan SD11 dan saya membuat keputusan untuk mencubanya. Selepas empat hari meminumnya,  saya perasan bahawa baju kurung saya sudah agak longgar, lengan saya tidak lagi tersekat di pakaian, wajah saya sudah berbentuk bujur sirih berbanding bulat seperti dahulu. Saya tidak percaya, dalam hati saya berkata “takkan saya hilang berat badan terlalu cepat, sedangkan saya masih makan seperti biasa tak banyak yang berubah kecuali mengurangkan pengambilan gula dan karbohidrat”.

Apabila saya timbang, saya sendiri tidak percaya bahawa berat saya sememangnya sudah turun daripada 74kg ke 70 kg dalam masa kurang dari seminggu.

Selepas itu, oleh kerana ada sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan saya terpaksa belayar ke luar negara untuk tempoh lebih kurang 14 hari. Diet saya terhenti seketika kerana tiada stok di negara tersebut. Namun walaupun dalam tempoh saya berpergian saya tidak mengambil SD11, berat badan saya tidak bertambah tidak seperti sebelum-sebelumnya.

Kini saya baru sahaja menyambung semula SD11 dan berat badan saya telah menurun dua kilo lagi iaitu 68kg. Saya tidak berhajat untuk slim seperti zaman remaja, cukup sekadar turun beberapa kilo sahaja lagi.

Cepat atau lambat berat saya turun, bukanlah masalah bagi saya, cukup SD11 yang saya ambil memberi kesan berpanjangan, membantu saya mencapai berat badan yang saya harapkan dan memberikan kehidupan yang lebih sihat, positif dan ceria.

Percayalah sebagaimana saya, anda juga boleh mengucapkan `Selamat Tinggal’  kepada kegemukan.

…………………………………………………..

…………………………………………………..

…………………………………………………..

…………………………………………………..

 ………………………………………………………………..

Slim Diet 2 SD2 – Cik Amalina Turun 2kg Dalam Masa 3 Hari

…………………………………………………..

…………………………………………………..

…………………………………………………..

…………………………………………………..


…………………………………………………..

…………………………………………………..


Kehilangan 16kg selepas menggunakan 3 tin Slim Diet II (SD2) 

…………………………………………………..

…………………………………………………..

…………………………………………………..

…………………………………………………..


…………………………………………………..

…………………………………………………..

…………………………………………………..

Testimonial Slim Diet 2 Sd2 : Turun 6.6kg Dalam masa 10 hari

 amazing.. Testimonial from sabah…
lost 4.4 kg in 7 days..and another 2 kg after 10 days…

…………………………………………………..

…………………………………………………..

Testimoni Slim Diet 2 Sd 2 : Pipi & Dagu Kurus dan Runcing

 Apa kata customer :-
Tak payah botox2 untuk kulit yang cantik,dengan SDII semua ada.
SD2 mempunyai koligen utk cantikkan kulit dan awet mudakan muka.
Dulu saya memepunyai dahu yang bulat,tapi sekarang saya mempunyai dagu yang runcing..
Tidak perlu menghabiskan duit dengan melakukan BOTOX, VITAMIN C yang menelan kos yang tinggi..hanya dengan produk SD 2 dari NEW ZEALAND pipi dan dagu saya kurus dan runcing

…………………………………………………..

…………………………………………………..

…………………………………………………..

…………………………………………………..

Testimonial SD2 : Puan Nani / Kuantan

  •  Testimonial SD2 : Puan Nani
  • Tempoh Pengambilan: Tidak dinyatakan
  • Jumlah Penurunan Berat: 11.2kg
  • Sebelum: 90kg
  • Selepas: 78.8kg.
  • Antara Diet: Tidak dinyatakan.
  • Pn Nani pernah mengikuti program mengurangkan berat badan dengan sebuah syarikat yang pernah membuat iklan promosi di tv dengan kos dalam RM7000 tetapi tidak mendapat hasil yang memuaskan hati beliau.
  • Bagaimanapun, beliau kelihatan berpuas-hati dan gembira dengan produk SDII yang mudah dan menjadi, tanpa kos yang tinggi.
  • Tahniah Pn Nani. Terima kasih kerana berkongsi testimonial SD2

……………………………………………………………………………………….

Testimonial SD2 : Cik Jasmin

  •  Testimonial SD2 : Cik Jasmin
  • Tempoh Pengambilan: 3 minggu
  • Jumlah Penurunan Berat: 22kg
  • Sebelum dan Selepas: Tidak dinyatakan.
  • Antara Diet: Pagi: Roti dan omelet. Tengahari: Mula-mula tu separuh hidangan nasi kepada makan ayam dan sayur.z Makan sup pada waktu petang jika lapar. Malam: Tomyam campur.
  • Cik Jasmin berkata, penurunan berat yang banyak tu ialah kerana beliau bersenam untuk menurunkan berat badan dan mengambil SDII sebagai booster. Efisyen!!!
  • Beliau juga memberi tip iaitu banyakkan minum air kosong. Tidak lupa juga beliau mengingatkan supaya mengambil SDII 4 kali sehari dengan 2 skup setiap hidangan seperti yang disyorkan oleh syarikat.
  • Tapi, apakah itu OMELET? ermm…omelet? ntah la. Saya tak pernah makan pulak err..ome..apa tu..omele…omelet!
  • Nanti saya search dan buat post mengenai omelet
  • Tahniah Cik Jasmin dan terima kasih kerana berkongsikan testimonial SD2 anda.

……………………………………………………………………………………….

Testimonial SD2 : Encik Asmadi / Johor

  1.  Beliau menyatakan ingin menurunkan berat badan kepada 90kg. Pada permulaannya, beliau terpaksa berulang-alik dari Johor – Pahang setiap kali untuk mendapatkan SDII.
  2. Azamnya sangat kuat. Bukan sebarangan orang sanggup berkorban sebegitu demi mengurangkan berat badan. Mungkin juga kerana sejarah hitam beliau berkaitan dengan berat badan iaitu pernah diberhentikan kerja atas alasan obesiti.
  3. Kini beliau telah dapat manfaatnya dan beliau juga tahu bahawa SDII bukan hanya boleh diperoleh di Pahang sahaja . Pada 12 Mei 2010 lalu, beliau sekali lagi berkongsi cerita. Kali ini berat beliau telah turun kepad 95kg!
  4. Testimonial SD2 : Encik Asmadi (telah menjadi ahli)
  5. Tempoh Pengambilan: 2 bulan sahaja dan telah mengambil 8 tin SDII
  6. Jumlah Penurunan Berat: 25kg
  7. Sebelum: 120kg
  8. Selepas: 95kg
  9. Harga ahli: RM108 x 8 = RM864. Purata dengan RM432 sahaja untuk 12.5kg dalam sebulan.
  10. Tak perlu susah payah pergi weight management center pun!
  11. Syabas! Jika berkesempatan saya akan mengambil gambarnya untuk post akan datang.
  12. Terima kasih atas testimonial SD2 anda.

……………………………………………………………………………………….

Testimonial SD2 : Puan Norliana Mohsin.

  • Testimonial SD2 : Puan Norliana
  • Tempoh Pengambilan: Dalam sebulan lebih
  • Jumlah Penurunan Berat: 15kg
  • Sebelum: 75kg / Seluar 35 inci
  • Selepas: 60kg / Seluar 29 inci
  • Antara Diet: Pagi: Roti. Tengahari: 2 hingga 3 sudu nasi.
  • Walaupun beliau mengambil roti dan nasi tetapi SDII tetap berkesan terhadap beliau.
  • Beliau hanya mengurangkan pengambilan karbohidrat, bukan meninggalkannya terus.
  • Tahniah Puan Norliana dan tq untuk testimonial SD2 anda!

……………………………………………………………………………………….

Testimonial SD2 : Puan Nor Azean.

  • Testimonial SD2 : Puan Nor Azean.
  • Tempoh Pengambilan: 40 hari
  • Jumlah Penurunan Berat: 10kg
  • Sebelum: Saiz XL
  • Selepas: Saiz S
  • Antara Diet: Pagi: Telur goreng, telur rebus. Tengahari: Sup sayur, KFC, western food. Malam: Tomyam, sup ekor
  • Tahniah Puan Azean! Terima kasih untuk testimonial SD2 anda.

……………………………………………………………………………………….

Testimonial SD2 : Encik Farid / Kuala Lumpur

  • Testimonial SD2 : Encik Farid
  • Tempoh Pengambilan: 2 minggu
  • Jumlah Penurunan Berat: 7kg
  • Sebelum: 73kg / 34 inci
  • Selepas: 66kg / 31 inci
  • Tahniah kepada Encik Farid yang berjaya menurunkan saiz perut beliau dengan drastik sekali!
  • Terima kasih atas testimonial SD2 hebat anda.

……………………………………………………………………………………….

Testimonial SD2 : Puan Salina / Cheras.

  • Tempoh Pengambilan: 3 bulan
  • Jumlah Penurunan Berat: 22kg
  • Sebelum: Blaus saiz 52.
  • Selepas: Blaus saiz 40.
  • Antara Diet: Pagi: 2 biji telur separuh masak. Tengahari: Sup atau tomyam. Malam: Tomyam campur.
  • Testimonial SD2 : Cik Irwan.
  • Tempoh Pengambilan: 3 minggu
  • Jumlah Penurunan Berat: 13kg
  • Sebelum dan Selepas: Beliau penuh yakin berkata “Saiz dah longgar”.
  • Antara Diet: Pagi: 2 biji telur. Tengahari: Masakan tauhu. Malam: Sup

……………………………………………………………………………………….

Testimonial SD2 : Kak Zalina

  • Tempoh Pengambilan: 3 minggu
  • Jumlah Penurunan Berat: 11 kg
  • Sebelum: Saiz pakaian XXXL
  • Selepas: Saiz pakaian XL
  • Antara Diet: Pagi: 2 biji telur setengah masak. Tengahari: Ikan. Malam: Salad
Nota Makluman
1) http://www.susualphalipidlifeline.wordpress merupakan laman web PENGEDAR BEBAS yang sah,
2) Produk ini adalah HALAL dan telah MENDAPAT KELULUSAN daripada N.Z. Islamic Meat Management.
3) Proses penghantaran akan mengambil masa antara 2 hingga 3 hari bekerja dari tarikh pembayaran.
4) Penghantaran akan dibuat dengan menggunakan perkhidmatan kurrier dari Pos Laju atau GD Express .

SILA HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN NASIHAT

DAN PANDANGAN SECARA PERCUMA!!!!

CEPAT DAPATKAN SLIM DIET 11 ( SD 2 )

UNTUK MENDAPATKAN BENTUK BADAN IDAMAN ANDA

HUBUNGI USTAZAH ZATUR RAWIAH  

019-2602537

ATAU

e-mail ke  zaturwidad@gmail.com

UNTUK KETERANGAN LANJUT!!

ALPHA LIPID – MERAWAT PENYAKIT STROKE

Angin Ahmar (Stroke)

Gambar dari wikipedia. Gambar angin ahmar berdarah (hemorrhagic stroke). Panah atas-edema, Panah bawah-pendarahan.

Pernahkah ada di kalangan ahli keluarga anda yang menghidapi masalah angin ahmar? Angin ahmar merupakan penyakit yang disebabkan oleh dua perkara:

  • Salur darah di otak tersumbat; atau
  • Pendarahan berlaku di otak

Masalah salur darah tersumbat berpunca daripada banyak sebab. Darah di bahagian otak dialirkan daripada 2 salur darah penting iaitu arteri karotid dan arteri vertebra (vertebral artery). Sumbatan pada mana mana sumber masuk darah ini boleh menyebabkan kematian sel otak. Selain arteri, vena yang tersumbat juga boleh menyebabkan perkara ini berlaku. Sekiranya terdapat darah beku pada vena (contohnya sagital vein), darah tidak dapat keluar dari otak, darah tidak dapat mengalir dengan baik dan menyebabkan kematian sebahagian sel otak. Antara bahagian otak yang amat sensitif ialah bahagian hipokampus dan sel ependymal.

Penyebab utama berlaku angin ahmar:

  • Sumbatan arteri kecil (trombosis in situ)
  • emboli dari jantung menyumbat arteri otak (cardiac emboli)
  • emboli dari aterosklerosis pergi ke arteri otak
  • Pendarahan dalam otak

Sebab sebab yang lain termasuk:

  • Tekanan darah turun melebihi 40 mmHg – Virchow’s triad tidak stabil
  • Arteri karotid terbelah dua (disection) – menyebabkan sumbatan
  • radang salur darah – menyebabkan sumbatan
  • pendarahan subarachnoid – menyebabkan pendarahan
  • sumbatan vena otak – darah tidak bergerak
  • sindrom anti-phospholipid (anti-phospholipid syndrome) – menyebabkan kerosakan tisu otak
  • thrombophilia (darah suka membeku)
  • Penyakit Fabry’s

Faktor penggalak angin ahmar  (Risk factor)

  • tekanan darah tinggi (boleh menyebabkan arteri rosak dan seterusnya pendarahan dalam otak)
  • merokok – meningkatkan aterosklerosis
  • kencing manis – meningkatkan aterosklerosis
  • penyakit jantung (atrial fibrillation – darah kurang bergerak menyebabkan gumpalan darah beku terbentuk, masalah injap – lebih mudah dijangkiti kuman dan gumpalan darah beku mudah terbentuk, masalah ischemia – jantung yang pernah mengalami serangan iskemia boleh menggalakkan pembentukan gumpalan darah)
  • Bunyi pada arteri karotid (carotid bruit)
  • Hormon pencegah kehamilan
  • banyak lemak dalam darah
  • darah cepat membeku
  • sifilis (salur darah mengembang dan membentuk gumpalan darah, permukaan salur darah yang luar biasa menyebabkan gumpalan darah terbentuk)
  • Peningkatan Homocysteine dalam darah.

Tanda tanda:

Tanda tanda bagi penyakit ini bergantung kepada kawasan otak yang terjejas oleh sumbatan atau pendarahan tersebut.

Infark Kawasan Cerebrum

Sekiranya kawasan cerebrum yang terjejas, maka, kesannya, individu tersebut akan mengalami lumpuh pada bahagian badan. Sekiranya bahagian otak kiri yang terjejas, lumpuh tersebut berlaku pada kawasan kanan badan dan deria sentuh juga hilang pada bahagian sebelah kanan. Sekiranya bahagian otak kanan yang terjejas, maka bahagian badan kiri akan menjadi lumpuh termasuk deria sentuh sebelah kiri. Kawasan yang lumpuh itu pada asalnya amat longlai tetapi lama kelamaan ia menjadi keras dan amat sukar digerakkan orang.

Infark Kawasan Pangkal Otak (Brain stem)

Kesannya amat pelbagai. Antara masalah yang dialami ialah lumpuh Quadriplagia (lumpuh tangan dan kaki). Masalah seterusnya ialah sindrom ‘Lock In’. Sindrom ini melibatkan kecacatan pada saluran sarah dari otak ke tulang belakang (Cortico-spinal) dan Cortico-nuclear, menyebabkan individu tersebut hanya dapat melihat dan mendengar tetapi tidak dapat bergerak balas.

Infark Kawasan Lacunar (Basal Ganglia, thalamus dan pons)

Mnemonic Lock-in syndrome

Apa yang biasa dilakukan kepada pesakit angin ahmar?

  1. Saluran pernafasan mestilah dipastikan baik untuk mengelakkan tak cukup oksigen atau tersedut muntah sendiri.
  2. Pastikan paras gula dari 4-10 mmol/L. Gunakan insulin pada orang kencing manis
  3. Pastikan tekanan darah stabil. Jangan biarkan tekanan darah kurang sebanyak 20% bagi mengelakkan tisu otak yang sedia kekurangan darah itu menjadi semakin rosak
  4. Lakukan CT (5 minit diperlukan)
  5. Gunakan ubat trombolisis (fibrinolytics) seperti Lepirudin, -gatran, -xaban, ateplase atau lain lain mengikut kesesuaian bagi memecahkan gumpalan darah tersebut. –> kawalan trombus putih
  6. Berikan antiplatelet (aspirin/-grel/-elor/abciximab) bagi mengelakkan masalah ini berulang/menjadi lebih teruk –> kawalan trombus putih
  7. Jangan bagi apa apa melalui mulut. Kerana ia boleh menyebabkan tercekik. individu yang mengalami angin ahmar mengalami masalah untuk telan..(Telan tidak boleh, makan tak lalu)..

Testimoni Alpha Lipid : Membantu Memulihkan Penyakit Stroke

PRODUK PELANGSINGAN BADAN ALPHA LIPID (SLIM DIET 2)

Produk Pelangsingan Badan Terkenal Di New Zealand Kini Di MALAYSIA !

Hasil dari kejayaan dan sambutan yang luar biasa dari produk kolostrum Alphalipid Lifeline,
langkah seterusnya NZ NEW IMAGE telah memperkenalkan satu lagi produk baru yang BAKAL MENGGEGARKAN pasaran Malaysia.

  1. Memegang Rekod Dunia dengan penurunan berat badan 64kg dalam masa 1 bulan
  2. Melangsingkan badan secara sihat & semulajadi dengan program yang ringkas & mudah
  3. Sihat dengan zat-zat pemakanan yang seimbang
  4. Kadar penurunan berat yang seimbang & sekata, tiada masalah kulit kendur & berkedut
  5. Masalah kesihatan yang dialami bertambah baik tanpa disedari

Nak kurus tanpa perlu berlapar?

Bunyinya seperti anda tak percaya tapi itulah hakikatnya apabila anda mengikuti program diet secara sihat bersama slim diet 2 (SD2).Slim diet 2 adalah produk pelangsingan badan yang terkenal di New Zealand dan kini baru dipasarkan di Malaysia. Program yang berdasarkan kepada penyimpanan protein dan diet ketogenik ini adalah hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University ( Dr.George Cahill and Dr. George Blackburn).

Kelebihan menjalani program Slim Diet 2:

  • Ianya adalah selamat kerana ia berasaskan protein soya dan zat-zat pemakanan yang seimbang.
  • Tidak mengandungi segala jenis dadah yang berbahaya dan ianya adalah produk di bawah kajian pakar-pakar perubatan.

Ianya adalah berkesan. Kita merasa kenyang walaupun proses penurunan berat badan masih berterusan.Ia juga tidak menimbulkan kesan kulit kendur dan berkedut selepas penurunan.Penurunan purata 1 minggu adalah 3kg jika setia pada program tanpa perlu berlapar.

Program SD2 juga adalah lebih menjimatkan jika dibandingkan dengan program-program yang lain yang berasaskan latihan fizikal dan kawalan kalori. Maksudnya disini adalah kos perkg bagi penurunan berat badan adalah lebih murah.

Sd2 juga menyebabkan proses nyahtoksik dan pembersihan sistem badan secara semulajadi.Tidak perlu ubat tambahan untuk proses ini. Cukup dengan meminum air yang banyak.

Yang penting sekali, kita boleh mencapai penurunan berat badan yang maksimum dalam masa yang singkat dan kemungkinan penambahan balik berat badan atau ‘yo-yo effect’ dapat dikurangkan.

Prinsipnya menghampiri pengurangan berat badan secara semulajadi dan ianya terbukti berkesan dan selamat.SLIM DIET II membekalkan kesemua zat pemakanan yang seimbang seperti protin berkualiti tinggi, pelbagai vitamin,galian mineral dan asid lemak dalam jumlah keperluan seimbang. Ianya juga telah diperkayakan dengan protin (protin soya isolat).Masalah kesihatan yang sedang dialami juga bertambah baik tanpa anda sedari seperti darah tinggi, sakit jantung,masalah berkaitan pernafasan dan obesiti. Insya-Allah…Ianya tidak menyebabkan:

  1. Rasa lapar yang menyeksakan. Hanya makan makanan anda seperti biasa 3 kali sehari.
  2. Ianya tiada kesan sampingan dan rasa tidak selesa yang kerap berlaku dalam program penurunan berat biasa yang lain.
  • Pengurangan berat badan melalui SLIM DIET II adalah mudah, selamat dan berkesan.
  • Pengurangan berat badan adalah PASTI manakala rasa lapar dapat dihindari.
  • Paling penting ialah kemungkinan penambahan balik berat yang dikurangkan adalah sangat rendah.

SILA HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN NASIHAT DAN PANDANGAN SECARA PERCUMA!!!!

CEPAT DAPATKAN SD2 UNTUK MENDAPATKAN BENTUK BADAN IDAMAN ANDA

HUBUNGI USTAZAH ZATUR RAWIAH  019-2602537 ATAU EMAIL  zaturwidad@gmail.com

TESTIMONI ALPHA LIPID

ALPHA LIPID LIFELINE

PUAN AZIZAH (KENCING MANIS/ALERGIK)

Pn azizah dan family sudah menggunakan susu alpha lipid selama 3 bulan. susu ini mula diberikan kepada anaknya(najwa), mempunyai masalah alergik. setelah minum susu ini selama 2 minggu, masalah elergik itu hilang dan ia masih diteruskan lagi sehingga sekarang.. pn azizah sendiri mengalami masalah kencing manis tahap serius. setelah minum susu ini selama 3 bulan, kencing manis berada pada tahap tidak lebih dari 9.. untuk maklumat lanjut,boleh menghubungi pn azizah
013-3445105 / 0133601105

 

 PUAN ROHANI (SAKIT KAKI)

Puan Rohani dari kota tinggi, mengalami masalah sakit kaki.. sukar berjalan. sebelum ini minum susu anlene, tapi masih lagi sama.. diperkenalkan kepada alpha lipid dan setelah 2 bulan meminumnya, kini, kaki puan rohani tidak lagi sakit.. alhamdulillah,kini puan rohani sudah boleh terlibat di dalam aktiviti sukan komuniti felda dan sudah boleh berjalan dan berdiri dengan lama..
07-8277503

EN MOHD NORAWI (DIABETES)

Mengidap kencing manis sejak 19 tahun dulu, selalu penat dan letih sehinggakan saya susah untuk bekerja. Saya bergantung pada ubat-ubatan dan suntikan insulin. Setelah menggunakan Alpha Lipid selama 2 bulan, saya tidak perlu lagi pada suntikan insulin. Sukar untuk di gambarkan perasaan gembira saya, hanya mereka yang pernah mengalami sakit sahaja yang tahu betapa kesihatan diri itu amat penting dalam kehidupan berbanding wang ringgit.

 

CIK NORDINI (STROKE/KOMA)

Saya di serang stroke dan mengalami koma, Doktor mengesahkan saya akan buta dan lumpuh seumur hidup. Tekanan darah saya ketika itu amat tinggi iaitu mencapai 200/198 dan kadar gula dalam darah juga melebihi 30mmol. Namun begitu saya tidak pernah berputus asa dan terus mencuba pelbagai rawatan alternatif. Pada suatu hari, adik saya berkata kepada saya ” kalau nak berjalan semula cubalah alphalipid”. Selepas sebulan mengambil Alpha Lipid, kaki kanan saya mula menyentak, saya berkata dalam hati, mungkinkah aku boleh sembuh?, saya terus berjumpa doktor untuk membuat pemeriksaan kesihatan. Amat menakjubkan, tekanan darah saya sudah normal, iaitu 130/80, dan kada gula dalam darah saya 6.7 mmol. Kadar denyutan jantung saya juga disahkan normal. Doktor yg memeriksa saya juga berasa hairan, tapi itu lah hakikatnya. Syukur saya kepada Allah kerana sudah boleh berjalan semula.

UNTUK MAKLUMAT LANJUT

SILA HUBUNGI :

019-2602537

PUAN ZATUR RAWIAH BINTI MOHD YUSOF

TESTIMONI ALPHA LIPID LIFELINE

ALPHA LIPID LIFELINE

TESTIMONI APLHA LIPID LIFELINE

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T DAN SALAM SEJAHTERA

Blog ini dibina untuk memberi ruang dan peluang kepada pengguna Alpha Lipid LifeLine untuk berkongsi pengalaman… berkongsi cerita… segala kisah derita bertukar ceria…

Disini juga saya akan paparkan cerita dan kisah gembira mereka yang telah berjaya mengatasi masalah kesihatan dengan pengambilan Alpha Lipid LifeLine.

Sebarang testimoni… cerita dan pengalaman, silalah kongsikan bersama untuk semua yang hadir ke blog ini dapat inspirasi… dapat harapan untuk mengubah masa depan..

UNTUK MAKLUMAT LANJUT
SILA HUBUNGI :
 019-2602537

USTAZAH ZATUR RAWIAH BINTI MOHD YUSOF

………………………………………………………………………………………………………….

ALPHA LIPID LIFELINE

CERITA BOMOH “KENCING MANIS”

Hari ini kami nak berkongsi cerita tentang kawan kita di Kulim, Kedah. Beliau bernama Samsutapa tapi dikenali dikalangan rakan2 dengan panggilan Along.

Di sebelah utara sana, atas usaha keras beliau mempromosikan produk berkhasiat Alpha Lipid LifeLine disana, beliau juga dikenali sebagai “Bomoh Kencing Manis”. Ramai pesakit2 kencing manis dikawasan utara telah mendapat manfaat atas hasil kerja keras beliau tersebut.

Alkisahnya, dihujung Ramadhan lalu beliau telah mengalami sakit perut yang teramat sangat, hingga terpaksa dibawa ke hospital. Hasil pemeriksaan keatas beliau mendapati usus beliau telah luka. Menurut doktor usus beliau luka disebabkan beliau gemar makanan pedas seperti nasi kandar dan beliau juga seorang perokok.

Cuma berita baiknya, setelah diperiksa usus beliau menggunakan kamera, doktor agak terkejut kerana menurut doktor usus beliau seperti usus budak, sangat cantik. Maka benarlah amalan beliau meminum Alpha Lipid LifeLine setiap hari memberi hasil yang baik untuk kesihatan beliau. Semoga beliau terus sihat, dan mengurangkan makan makanan pedas dan memberhentikan merokok terus.

………………………………………………………………………………………………………….

ALPHA LIPID LIFELINE

TESTIMONI DERMATITIS – PENYAKIT KULIT GATAL

Kisah Nurul yang baru berusia awal 20an mengalami masalah kulit gatal2 sejak dari kecil lagi. Masalah gatal dan jangkitan ini merebak keseluruh tubuh beliau. Dengan mengamalkan Alpha Lipid LifeLine, masalah tersebut telah beransur2 kurang dan akhirnya telah hilang.

Ramai sebenarnya diluar sana yang mengalami masalah yang sama. Alpha Lipid LifeLine yang diminum setiap pagi dan disapukan lebihannya pada kulit bermasalah akan memberikan kesan positif kepada masalah kulit.

………………………………………………………………………………………………………….

ALPHA LIPID LIFELINE

TESTIMONI PESAKIT GOUT

Pak long Din yang sering mengalami serangan gout dan masalah ini akan bertambah buruk jika beliau makan makanan laut atau makanan berkacang. Namun, setelah menggunakan Alpha Lipid LifeLine selama sebulan, gout tidak menyerang walaupun beliau mengambil makanan berkacang.

Sekiranya anda mengenali pakcik2 atau sesiapa sahaja yang mengalami masalah yang sama, tolonglah mereka dengan mengesyorkan produk Alpha Lipid LifeLine ini. Mudah2an ia akan dapat membantu, insya-Allah.

ALPHA LIPID LIFELINE

TESTIMONI – PENYAKIT KULIT KRITIKAL

Lebih kurang sebulan yang lalu, kami menerima panggilan dari pelawat AlphaLipid.Net, Pn Lin bertanyakan tentang keahlian dan beliau berkongsi pengalaman suami beliau yang mempunyai penyakit kulit sekian lama telah semakin sihat setelah mengambil Alpha Lipid LifeLine.

Lebih seminggu berlalu, akhirnya Pn Lin mengambil keputusan untuk menjadi ahli dengan pembelian 3 tin Alpha Lipid bersama kit permulaan perniagaan bernilai RM500. Tahniah buat beliau!

Dari perbualan kami dengan Pn Lin dan suami beliau En. Zaki, kami dapat rasakan bahawa mereka mengambil keputusan untuk menjadi ahli adalah kerana produk Alpha Lipid LifeLine ini sememangnya dapat membantu penyakit kulit En. Zaki.

Malah 9 hari kemudian, mereka telah mengambil keputusan untuk membeli lagi 27 tin bagi mencapai tahap Supervisor agar mereka dapat maksimum penjimatan 25%. Tahniah! Tahniah! Tahniah!

Bagi Puan Lin & En. Zaki produk Alpha Lipid LifeLine ini akan terus diamalkan bagi kesihatan diri dan famili mereka.

………………………………………………………………………………………………………….

ALPHA LIPID LIFELINE

Testimoni kali ini diterima dari Puan Shima dari Nilai, Negeri Sembilan.
Ikutilah kisah menakjubkan…
JATUH DARI BANGUNAN 4 TINGKAT…APA ADA DENGAN ALPHA LIPID
Salam Sejahtera Warga Alphalipid.net…
Saya ingin berkongsi satu testimoni sangat luarbiasa.. 2 bulan lepas, sepupu saya yg baru berusia 23 tahun diuji dengan kemalangan yang sungguh dahsyat. Bukan kena langgar kereta tapi terjatuh dari apartmen 4 tingkat (tak tahu macam mana jadi). Allah masih sayangkan dia, umurnya masih panjang walaupun tulang belakang L4 sepupu saya pecah (bak kata doktor yg merawat dia tulang tu seperti meletup!!!), tulang kaki hancur dan tulang antara lengan dan siku pun berkecai.. Kos operation mencecah ribuan ringgit..
Kami semua terkejut tetapi sebulat suara ingin mencuba Alphalipid sebagai bantuan dan sokongan kepada proses penyembuhan yang doktor jangkakan tidak kurang dari 6 bulan.. Sepupu saya dipaksa minum Alphalipid sebanyak 3 kali sehari (sampai dia pun naik jelak..).
Dengan izin Allah SWT, pemeriksaan ulangan oleh HTJ menampilkan hasil yang amat menakjubkan sehinggakan doktor pakar sangat hairan dengan kadar pemulihan yang dialami oleh sepupu saya.. Dalam masa tak sampai 1 bulan, dia sudah boleh bangun dari tempat tidur dan duduk sendiri atas kerusi roda (walaupun tulang tak cukup satu set!!) dan 3 hari lepas, nasib baik saya tak ada sakit jantung sebab sangat terperanjat jumpa dia sedang makan-makan dan duduk macam tak ada apa yang berlaku…
Bayangkanlah berapa cepat Alphalipid bertindak (dengan izin Allah)… Kalau nak dinilai dengan wang ringgit, JAUH lebih MURAH berbanding produk-produk lain yang sedang meletup di pasaran (yang katanya 400% lebih berkesan dari produk lain…) Saya macam nak suruh dia jadi Duta Alphalipid je (walaupun belum pulih sepenuhnya, dia sangat bersemangat bercerita dengan orang lain tentang keberkesanan Alphalipid)…
Terima Kasih Alphalipid… HIDUP ALPHA LIPID…
………………………………………………………………………………………………………….
ALPHA LIPID LIFELINE

PESAKIT KANSER PARU-PARU…BAGAI MATI HIDUP SEMULA

Kisah benar yang dikongsikan oleh Puan Shima dari Nilai, N. Sembilan

Ni lagi satu cerita benar.. Sorang student saya bercerita tentang ayah dia yang disahkan oleh doktor menghidap kanser paru-paru.. Bukan sebab merokok tapi disebabkan oleh kerja-kerja meracun di kebun kelapa sawit.. Subhanallah… Teringat cerita kak Ani dari Sitiawan, saya bercerita pengalaman kakak tu pada student saya. Mulanya dia ragu + malu untuk beli susu sebab katanya belum ada duit (tunggu biasiswa.. biasalah student)..Tapi saya tak kisah pun kalau dia ambik dan bagi ayah dia minum dulu.. Duit lain cerita, yang penting saya rasa puas sangat kalau-kalau saya dapat membantu meringankan penderitaan ayah dia tu…
Saya sebenarnya tak yakin jugak boleh ke kanser baik dengan hanya minum Alphalipid?.. Tapi saya positifkan pikiran saya, kalau tak dapat sembuh sepenuhnya at least saya dapat bantu ayah dia menjalani hari-hari selepas rawatan kimoterapi tanpa banyak masalah.. 3 minggu selepas cuba minum Alphalipid, student saya datang jumpa saya dengan wajah dan suara yang sungguh menceriakan.. Ayah dia dah boleh bawak motor dan katanya badan dia lebih sihat (sebelum ni ada misi kat hospital tempat dia buat rawatan syorkan susu jugak tapi cap lain….)
Terbukti sungguh ALPHALIPID sangat berkesan membantu merawat pelbagai penyakit tanpa kos yang TINGGI…Semua orang mampu memilikinya… Apalah sangat RM150 berbanding faedah yang diperolehi darinya… Apapun Syukur Kehadrat Allah SWT kerana dengan izinNya dan KuasaNya, pelbagai penyakit dapat diubati…
………………………………………………………………………………………………………….

ALPHA LIPID LIFELINE

JAGALAH KESIHATAN DENGAN ALPHA LIPID LIFELINE

Berita dari Channel NewsAsia Yahoo
19 November 2009
Singapura: Seorang pensyarah Senior fizik berusia 39 tahun dari Universiti Kebangsaan Singapura (NUS) rebah semasa latihan dan meninggal kemudiannya.
Dr Roland Su Jong Hea sedang melakukan latihan di “Fitness gym” di Prince George’s Park Residences dan rebah pada Selasa lalu. Dalam kenyataan NUS mengatakan CPR dilakukan serta merta pada pensyarah tersebut.BERITA LANJUT DARI CHANNEL NewsAsia YAHOO
Persoalannya adakah kita aktif? bersukan sentiasa, menjaga permakanan kita, minum air masak secukupnya?Kesihatan kita sebenarnya bagaimana???Adakah kita peka dan perihatin pada kesihatan kita seperti mereka? seperti Dr Rolan su Jong Hea?Tepuklah dada, tanyalah diri…Perlukah tangguh untuk kesihatan diri dan famili?Cubalah produk yang terbukti, Alpha Lipid LifeLine…………………………………………………………………………………………………………..

ALPHA LIPID LIFELINE

Testimoni – OSTEOPOROSIS

Ramai telah menyedari Osteoporosis (Tulang Rapuh atau tidak padat) akan mula berlaku apabila seseorang itu menjangkau usia 35 tahun, lebih2 lagi dikalangan wanita. Di sini kami ingin berkongsi pengalaman seorang kakak bernama Siti Hajar di Kulim, Kedah bersangkutan dengan kes osteoporosis ini.
25 Mei, 2006 ketika beliau berusia 45 tahun, beliau telah mengambil ujian kepadatan tulang dan hasilnya tulang beliau telah menghala kepada Osteoporosis (T-Score -0.6).
Sila lihat laporan asal beliau dibawah:
Setelah beliau diperkenalkan dengan khasiat Alpha Lipid LifeLine pada dan beliau mengamalkan pengambilan Alpha Lipid ini, alhamdulillah pada 13 April, 2009 lalu, dikala beliau sudah berusia 48 tahun, beliau sekali lagi mengambil ujian kepadatan tulang dan hasil yang sangat menakjubkan kerana kepadatan beliau kembali normal malah melebihi dengan hasil T-Score 3.1
Sila lihat bukti pemeriksan tulang beliau dibawah ini:
Sekiranya anda ingin bertanya sendiri dengan puan Siti Hajar berkenaan khasiat dan pengalaman beliau dengan Alpha Lipid LifeLine, sila hubungi beliau ditalian 017-4326577 atau suami beliau En. Yusof ditalian 017-4957847.
………………………………………………………………………………………………………….

ALPHA LIPID LIFELINE

TESTIMONI – STROK – TIADA HARAPAN SEMBUH TAPI DENGAN ALPHA LIPID LIFELINE

Kes-kes strok sangat banyak kami dengar dan lihat sendiri, dan dengan Alpha Lipid LifeLine sememangnya telah banyak membantu mereka yang diserang strok untuk kembali sihat, bangun, berjalan, bercakap dan melakukan aktiviti seperti orang biasa.

Cik Ledia dari KL menelefon kami untuk menjadi ahli kerana ibu beliau yang diserang strok setahun yang menunjukkan tanda2 positif untuk sihat, tangan ibu beliau yang selama ini tidak boleh digerakkan telah menjadi ‘lembut’ dan boleh digerakkan setelah mengamalkan Alpha Lipid hampir 1 tin. Sedangkan selama 1 tahun ibu beliau ada mencuba berbagai cara dan pemakanan lainnya tetapi tidak berkesan.

Di Kota Bharu, abang Mat (46 tahun) mengambil Alpha Lipid setelah 10 hari diserang strok dan kini setelah 2 bulan, beliau telah boleh berjalan semula. Ketika kami kerumah beliau di Demit setelah 10 hari diserang strok tersebut, keadaan beliau amat sukar, terbaring dan tiada daya upaya atas diri beliau. Semuanya memerlukan bantuan orang lain. Dan selepas 2 minggu kemudian keadaannya telah beransur putih, ketika kami kerumah beliau, seorang pakcik tengah mengurut kaki abang Mat. Dalam keadaan baring abang Mat menunjukkan yang beliau telah boleh mengangkat kepala dan tangannya. Malah beliau menunjukkan ibu jari sambil berkata “Alpha Lipid Best”

Anda boleh bertanya sendiri kesahihan cerita ini pada mereka: Ledia KL ditalian 013-3402070 dan adik abang Mat – Mohd Razani ditalian 017-9175212

Segalanya dengan izin Dia Yang Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu, kita hanya ikhtiar dan berdoa. Semoga mereka yang mengenali saudara-mara dan rakan yang diserang strok, dapat berkongsi cerita ini dan mengesyorkan kepada mereka untuk mencuba produk Alpha Lipid LifeLine ini.

………………………………………………………………………………………………………….

ALPHA LIPID LIFELINE

TESTIMONI APLHA LIPID LIFELINE

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T DAN SALAM SEJAHTERA…

Blog ini dibina untuk memberi ruang dan peluang kepada pengguna Alpha Lipid LifeLine untuk berkongsi pengalaman… berkongsi cerita… segala kisah derita bertukar ceria…

Disini juga kami akan paparkan cerita dan kisah gembira mereka yang telah berjaya mengatasi masalah kesihatan dengan pengambilan Alpha Lipid LifeLine.

Sebarang testimoni… cerita dan pengalaman, silalah kongsikan bersama untuk semua yang hadir ke blog ini dapat inspirasi… dapat harapan untuk mengubah masa depan..

UNTUK MAKLUMAT LANJUT
SILA HUBUNGI :
 019-2602537
USTAZAH ZATUR RAWIAH BINTI MOHD YUSOF