INFO SLIM DIET II : PRODUK MINUMAN KESIHATAN TERKENAL BERACUN

INFO SLIM DIET II : PRODUK MINUMAN KESIHATAN TERKENAL BERACUN

IPOH: Impian untuk kurus dengan segera boleh mendedahkan pengguna terhadap risiko penyakit gila dan maut apabila sejenis produk minuman kesihatan terkenal didapati dicampurkan kimia beracun diharamkan.

Kewujudan kimia berbahaya sibutramine itu turut mencetuskan persoalan apabila pemilik syarikat mendakwa produk berkenaan dihasilkan 100 peratus daripada kandungan teh hijau dan pelbagai herba botani terpilih.

Produk minuman pelangsingan tubuh itu bagaimanapun dirampas selepas serbuan serentak di seluruh negara terhadap syarikat dan stokis produk itu oleh Pegawai Bahagian Penguat kuasa Farmasi (BPF) Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) pagi semalam.

Dalam pemeriksaan di pejabat syarikat itu di Greentown, di sini, sepasukan tiga pegawai BPF melakukan soal siasat sebelum menemui 465 peket produk pelangsingan tubuh itu.

Jurucakap BPF berkata, produk milik syarikat terkemuka itu dijual dengan harga RM40 sekotak dan didakwa boleh memberi kesan menurunkan berat badan selepas satu hingga dua minggu penggunaannya.

Sumber : Metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s