BEZA ALPHA LIPID DAN SUSU IgG BIASA

ALPHALIPID LIFELINE

BEZA ALPHA LIPID dan susu IgG biasa

Graf di atas menunjukkan kadar penyerapan Susu Alpa Lipid jauh lebih pantas dari susu kolostrum biasa yang lain.

Ramai yang bertanyakan soalan ini, yang jelasnya Susu IgG tidak kira dari syarikat manapun, merupakan  susu yang baik dan ia mampu membantu meningkatkan antibodi dan kesihatan diri. Mungkin anda sendiri pernah rasa kehebatan susu IgG.
Fakta yang anda tidak tahu bahawa kandungan IgG didalam susu IgG biasa mereka hanya dalam kadar 10%   hingga 12% sahaja. Dan oleh kerana susu IgG mereka tidak disaluti dengan Complex Lipid (Patented) maka  penyerapan khasiat kedalam tubuh hanya 20% dan selebihnya 80% akan dikeluarkan melalui proses perkumuhan.

Alpha Lipid pula mengandungi 41% kandungan IgG dan ia merupakan gred 10 iaitu GRED YANG TERBAIK DI DUNIA , dan oleh kerana ianya disaluti Complex Lipid maka penyerapan khasiat ke dalam tubuh adalah 80% dan selebihnya  20% akan dikeluarkan dalam proses perkumuhan. Maka disini dapat kita lihat Alpha Lipid adalah lebih nilai untuk wang anda.

ALPHALIPID adalah pemangkin kolostrum yang terulung. Didalam ujian, ia meningkatkan keterlarutan dan penguraian kolostrum sehingga 100% menjadikan ianya 100% lebih efektif dan lebih nilai.

Untuk maklumat lebih terperinci tentang penyelidikan kolostrum dan tentang latar belakang produk :

Sila klik : www.colostrumresearch.org  dan www.newimageasia.com

Cara-cara Pengambilan Alpha Lipid LifeLine

  1. Alpha Lipid dibekalkan dalam bentuk serbuk dengan berat 450 gram / tin
  2. Air 150 ml dicampur dengan 1 1/2 sudu atau ‘scoop’ Alpha Lipid
  3. Boleh juga dicampurkan dengan Susu, Jus atau jadikan sebagai ais krim Smoothies
  4. Seelok-eloknya dibancuh atau goncangkan dengan menggunakan ‘Shaker’
  5. Sebaik-baiknya diambil 2 kali sehari sebagai rutin harian setiap hari.
  6. Kali pertama ketika perut masih kosong (selepas Subuh) dan jadikan ianya sarapan rutin.
  7. Kali kedua ialah sebagai makanan / minuman terakhir sebelum tidur.

* Dilarang sama sekali menggunakan air suam atau air panas !  

Kesan Proses Pemulihan

Kolostrum Alphalipid merupakan makanan tambahan bukan toksik, bukan alergik dan tidak bertindakbalas dengan makanan tambahan serta ubat-ubatan. Walau bagaimanapun sesetengah orang akan mengalami beberapa reaksi atau tindakbalas sementara dalam proses pemulihan yang positif:

1. Mengantuk dan keletihan – Proses penggantian tisu-tisu badan yang disebabkan penyakit.

2. Berpeluh, demam dan sakit kepala – Proses peningkatan kadar metabolisme dalam badan akibat daripada pembuangan toksik melalui saluran perkumuhan.

3. Gatal, kerap buang air kecil atau besar – Proses penyingkiran bahan buangan yang lama terkumpul seperti metabolit logam berat dan lain-lain bahan yang tidak diperlukan oleh badan.

4. Sakit perut, sakit otot, loya dan denyutan jantung yang laju – Proses penyembuhan, pembaharuan dan penyimpanan sel-sel baru.

5. Sakit atau sengal badan – Bahagian badan yang terjejas sedang mengalami proses pemulihan.

Sememangnya Diiktiraf Halal

                 Sijil Halal

Sijil halal yang dikeluarkan oleh mereka sentiasa diperbaharui setiap kali ‘batch’ pengeluaran produk mereka akan dieksport. Demikianlah betapa ketatnya jaminan mutu dan kualiti pengeluaran eksport mereka supaya ianya bebas dari unsur yang meragukan pengguna Islam di seluruh dunia.
Untuk pengetahuan anda juga, logo halal yang dikeluarkan oleh Jakim adalah hanya untuk pengeluaran produk yang dihasilkan di Malaysia sahaja dan JAKIM tidak mengeluarkan sijil bagi produk yang dikilangkan di luar negara. Anda boleh rujuk http://www.halal.gov.my/ dengan klik pada ‘Badan-badan Islam’ dan seterusnya klik pula pada negara ‘New Zealand’. Anda boleh juga terus klik pada NEW ZEALAND ISLAMIC MEAT MANAGEMENT INCORPORATED untuk kepastian.

Kenapakah Produk Alpha Lipid LifeLine tiada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia?

Ini soalan biasa yang kami terima dari para pengguna. Oleh kerana Alpha Lipid Lifeline adalah MAKANAN kesihatan sama contohnya seperti MILO, ANLENE, Susu Dutch Lady maka ianya tidak perlu didaftarkan di Bahagian Farmasi, Kementerian Kesihatan Malaysia. Produk ini sememangnya tertakluk dibawah Akta Makanan.

Hanya ubat-ubatan beracun dan ubat tradisional MESTI didaftarkan menurut Akta Jualan Dadah 1952, dibawah kawal selia Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK), Kementerian Kesihatan Malaysia. (http://www.bpfk.gov.my)

Menurut En. Wan Hamidi (pakar farmasi dan bekas pensyarah farmasi) dimana dulu beliau pernah bertugas di BPFK, Petaling Jaya pada tahun 1998-99. Beliau ditugaskan di bahagian Penilaian Kawalan Ubat dan Pendaftaran Ubat. Jelas beliau, sememangnya Alpha Lipid Lifeline merupakan serbuk kolostrum iaitu sejenis susu awal lembu dan sudah tentu TIDAK PERLU atau TIDAK BOLEH dikategorikan ianya sebagai UBAT.

Cuma kini ramai yang menganggap ianya seperti UBAT berikutan kerana ramai yang dulunya sakit dan kini berjaya pulih dari masalah kesihatan mereka.

Beliau menyeru kepada semua para pengedar lain supaya menerangkan kepada bakal pelanggan atau prospek bahawa Alpha Lipid bukanlah berupaya sepenuhnya memulihkan pelbagai penyakit, seperti darah tinggi, kencing manis, stroke, gout, athritis, migraine, dan sebagainya. Sebaliknya ia cuma Makanan Kesihatan bernutrien lengkap yang amat berfaedah kepada manusia.

“Jangan jadikan UBAT-UBATAN sebagai Makanan Anda…Jadikan Makanan Kesihatan seperti Alpha Lipid Lifeline sebagai makanan harian anda.”

UNTUK MAKLUMAT LANJUT

SILA HUBUNGI :

019-2602537

USTAZAH ZATUR RAWIAH BINTI MOHD YUSOF

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s